Sastavljeno od samo 13 kratkih poglavlja, Put Hristu remek-delo Elen Vajt o praktičnom hrišćanstvu koje menja život iz temelja, objavljeno je na više od 150 jezika u preko 100 miliona kopija u opticaju. Od njegovog prvog izdanja 1892. godine, ono je inspirisalo milione čitalaca i tragalaca po celom svetu.

Njegova svrha je da čitaocima ukaže na Isusa Hrista, koji jedini može da obezbedi beskrajnu radost i olakšanje od bola ovog sveta koji je poludeo od zla. Dok ohrabruje i sumnjičave i tragaoce da zagrle Isusova učenja i da Mu se pridruže kroz spasonosan odnos, ono isto uči kako preživeti i napredovati kao Božji ljudi u svetu ispunjenom grehom.

Čitaoci iz celog sveta su pod utiskom ove knjige bili inspirisani da još bolje razumeju Božju ljubav prema čovečanstvu, našu potrebu za Isusom i Njegovim Svetim Duhom za prevazilaženje sumnje, za duhovni rast, veru i prihvatanje, i još mnogo toga. Ona ne samo da predstavlja Božji plan spasenja – opraštajuću milost – već ova knjiga ohrabruje čitaoce da veruju Božjim obećanjima osposobljavajuće milosti tamo gde samouništavajuće, sebične navike mogu biti nadvladane novim navikama koje odražavaju Hrista.

Kao što jedan izdavač primećuje:

„Nikada put ka Isusu Hristu, ulasku u lični odnos sa Njim, nije bio tako jasno iznet, kao u ovom značajnom delu. … Osim Biblije, nijedna knjiga ikada napisana, nije pokazala tako nepogrešivo kako postati i ostati hrišćanin.“