Pismo Elizabeti (blizankinji EGV)

Elen Vajt je verovala u Sola Scriptura
04.03.19.
Elen Vajt o Hristovoj prirodi
04.03.19.

Pismo Elizabeti (blizankinji EGV)

Jedno od svojih najdirljivijih i duhovno najzanimljivijih pisama Elen Vajt je napisala Elizabeti (Elizabeth), svojoj sestri bliznakinji, 1891. godine, iste godine tokom koje joj je sestra umrla. Lizi, kako ju je od milja zvala, nije živela kao hrišćanka u većem delu svog odraslog života. Pismo nikada nije objavljeno, i bilo je lične prirode. Ono otkriva Eleninu duhovnu čežnju za svojom sestrom i njenu ljubav prema Isusu.

Volim da govorim o Isusu i Njegovoj neuporedivoj ljubavi i cela moja duša je posvećena tom zadatku. Nemam nikakve sumnje u Božju ljubav, brigu, Njegovu milost i sposobnost da moćno spase svakoga ko Mu dolazi… Zar ne veruješ u Isusa Lizi? Zar ne veruješ da je On tvoj Spasitelj? Da je dokazao svoju ljubav prema tebi, dajuć i svoj dragoceni život da bi te spasao? Sve što se traži od tebe jeste da Isusa pozoveš kao svog dragog Spasitelja. Najusrdnije se molim da se Gospod Isus otkrije tebi i Rubenu…

Draga sestro, od vas se ne očekuje da učinite neko uzvišeno delo. Osećate se siromašnima, pogođenima patnjom i nesrećom, a Isus poziva baš takve da Mu priđu… Prijatelji mogu da saoseća ju sa vama i da vas žale, ali ne mogu da vas spasu. Vaš lekar ne može da vas spase. Ali postoji Onaj koji je umro da biste mogli da živite kroz svu večnost. Samo verujte da će Isus čuti vaša priznanja greha, primiti vašu kaznu za prestup, oprostiti svaki greh i učiniti vas Božjom decom… Hoće š li se sa punim poverenjem predati Isusu? Želim da te zagrlim svojim rukama i da te položim na grudi Isusa Hrista… Sa Isusom, kao svojim blagoslovenim Prijateljem, ne moraš da se plašiš smrti, jer ć e ona za tebe biti kao da ovde zatvaraš svoje oči i otvaraš ih na nebu. Tada ćemo se sastati da se više nikada ne rastanemo.

…..
„Temeljna orijentacija proročke službe Elen Vajt“,
Merlin D. Bert ,u knjizi
„DAR PROROŠTVA U PISMU I ISTORIJI“
Urednici: Alberto Tim i Dvejn Ezmond
„Preporod“, Beograd